Over Gea Koren MA (1960)   

Ook de meester blijft leerling van het leven’.

Gea smallIk ben verhalenvanger en begeleidingskundige. Luisterend naar het zelfverhaal van mensen ga ik in dialoog over de groeikansen voor professionals en organisaties. Ik verzamel al jaren werkverhalen die ik anonimiseer en voorzie van een professionele en uitnodigende reflectie. Zo ‘tover’ ik menig werkverhaal om tot leerkansen voor iedereen.

En… zo lang als ik me kan herinneren ben ik een grote liefhebber van verhalen. Zowel de grote literaire als de kleine, die door ons ‘helden in het dagelijkse leven’ volop verteld worden. Steeds gaat het daarbij om de grondvragen: waar kom je vandaan? wie ben jij? waar ga je heen? welke toekomst kies jij? Luisterend naar deze verhalen raak ik  steeds weer geïnspireerd door de rijkdom aan beelden die, als we er bewust bij stil staan, ons de weg wijzen naar een betekenisvol leven.

Ik zoek qua werkomgeving steeds naar plekken waarbij pionieren, ontwikkelen en innovatie een rol spelen. In het bijzonder voel ik me aangetrokken door organisaties met een maatschappelijke betekenis. Dat bracht me in allerlei organisaties in het onderwijs, bij de overheid, de gezondheidszorg, jeugdzorg, de brandweer, de politie, etc.

Vertellen is in deze organisaties veelal als vanzelfsprekend geïntegreerd in de professionele beroepsuitoefening. Omdat vertellen appelleert aan een heel oud en universeel gevoel, ben ik ervan overtuigd dat verhalen in élke organisatie van toegevoegde menselijke waarde kunnen zijn.